شمع چیست؟
با سلام خدمت شما مخاطبین همیشگی شازده. با یک مطلب آموزشی دیگه در خدمت شما هستیم. استفاده از شمع تاریخچه بسیار طولانی دارد و اولین استفاده از آن به بیش از ۵۰۰۰ سال پیش باز میگردد. در آن زمان انسانها برای تامین روشنایی و تزیین نمودن مراسمها و جشنها از شمع استفاده میکردند. اسناد تاریخی نیز خبر از ساخت نخستین شمعها توسط مصریان باستان از طریق قرار دادن و خیساندن مغز نی در چربی آب شده حیوانات دادهاند. البته تفاوت شمعهای باستانی با شمعهای امروزی این است که شمعهای باستانی فتیله نداشتند. اما از تاریخچه شمع که بگذریم، شمع یکی از وسایلی است که کاربردهای متعددی دارد و این کاربردها بسته به فرهنگ و کشور متفاوت هستند. در ادامه مطلب شمع چیست؟ با ما در وب سایت شازده باشید.
آشنایی با شمع
شمع که معادل فارسی آن سپندار است، وسیلهای است که از آن به عنوان منبع نور و تولید گرما استفاده میشود. شمعهای امروزی عموما شامل یک ریسمان هستند که فتیله نام دارد و یک توده جامد از سوخت که از موم ساخته میشود. امروزه به دلیل کمبود موم عموما از پارافین به عنوان سوخت در شمعها استفاده میشود.
قبل از اینکه برق اختراع شود از شمع و چراغ نفتی به عنوان منبع نور برای ایجاد روشنایی استفاده میشد. اما امروزه کاربرد شمع تغییر کرده است و بیشتر برای ایجاد روشنایی اضطراری در هنگام قطع برق، برای نور پردازیهای تزیینی یا در مراسمهای مذهبی استفاده میشود.
در ایران البته شمع کاربردهای دیگری نیز دارد. به طور مثال شمع یک عضو جدانشدنی از سفره عقد و آینه و شمعدان است که نشان از روشن بودن آینده زوج تازه ازدواج کرده دارد و معمولا زوجها جایی برای آن در دکوراسیون منزل خود در نظر میگیرند.
شمعها در طول زمان تغییراتی داشتهاند و ارتقا پیدا کردهاند. به طور مثال میتوان از شمعهای معطر در عطر درمانی استفاده کرد.
در قرن نوزدهم شمعها از روغن بالن ساخته میشدند و این شمعها به شمعهای کافوری معروف بودند. چون روشنایی این شمعها خوب و ثابت بود بعدا به عنوان واحد روشنایی نیز انتخاب گردیدند. در سال ۱۸۲۳ شمعهای پارافینی و گچی نیز به بازار عرضه شدند. این شمعها توسط دو مخترع فرانسوی با نامهای مانژو و سیمونن به جهان معرفی شدند.
جایگاه شمع در ادیان مختلف
شمع در ادیان مختلف جایگاههای متفاوتی داشته است. به طور مثال در دین مسیحیت، از شمع به عنوان وسیلهای برای عبادت، دکوراسیون وتزیین استفاده میشده است. در دین یهود نیز یهودیان پیش از برگزاری جشن شبات، یک جفت شمع روشن میکنند.
خانه هندوها جایی است که همیشه شمع یافت میشود. در برخی خانهها شمعها در زمان طلوع و در برخی خانهها دو بار در روز یعنی زمان طلوع و غروب روشن میشوند.
همچنین در آیین بودا نیز شمع جایگاه ویژهای دارد و به عنوان بخش سنتی تشریفات محسوب میشوند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.