خواص روغن آرگان و آشنایی بیشتر با این روغن طبیعی

خواص روغن آرگان محدوده وسیعی از موارد مربوط به زیبایی پوست و مو و سلامت را در برمی‌گیرد. روغن آرگان یکی از محصولات منحصربه‌فرد گروه شازده بوده که با ضمانت بهترین کیفیت و قیمت به دست مصرف‌کننده خواهد رسید. روغن طبیعی آرگان اصل را از فروشگاه اینترنتی شازده بخواهید.

در این مقاله سعی می‌کنیم که در مورد این محصول توضیحات مفصلی را بیان کنیم تا مخاطبان‌مان بیشتر با خواص این روغن آشنا شده و بتوانند خریدی آگاهانه داشته باشند. با شازده همراه باشید.

در ضمن در صورتی که تمایل دارید در مورد دیگر روغن‌های طبیعی نیز اطلاعاتی جامع داشته باشید می‌توانید مقاله خواص روغن نارگیل به عنوان یک سوپرفود چیست و روغن نارگیل طبیعی چه مزیت‌هایی دارد؟ را نیز مطالعه بفرمایید.

هسته میوه درخت آرگان دارای روغنی است که به «طلای مایع» معروف است! این درخت بومیِ کشور مراکش بوده و عمر آن تا 200 سال می‌رسد. یکی از دلایلی که به روغن هستهِ میوه‌ِ‌ی این درخت طلای مایع می‌گویند، این است که درخت آرگان برای باروری و میوه‌دهی باید 30 تا 50 سال را عمر را طی کند. محدود بودن محیط رشد این درخت و دیر به بار نشستن آن موجب شده است که این روغن به عنوان یک محصول کمیاب و با ارزش شناخته شود.

خواص روغن آرگان

مواد تشکیل‌دهنده روغن آرگان چیست؟

مواد تشکیل‌دهنده

در ساختار روغن هسته‌ی میوه‌ی درخت آرگان، اسیدهای چرب فراوانی نظیر اسید لینولئیک و اسید هیالورونیک وجود دارد که حاوی ویتامین «ای» هستند. وجود داشتن این اسیدهای چرب در ساختار تشکیل‌دهنده روغن، باعث شده است که آرگان یک محصول مرطوب‌کننده، ضد پیری و آنتی‌اکسیدان باشد.

ویتامین اِی، امگا 3، امگا 6 و امگا 99 از دیگر مواد تشکیل‌دهنده و مفیدِ این محصول بوده که برای پوست و مو بسیار مفید هستند.

خواص روغن آرگان

در مورد خواص روغن آرگان باید به تاثیر فراوان آن بر پوست و مو اشاره کرد. برای مثال افرادی که با افزایش سن دچار خشکی و عدم انعطاف‌پذیری پوست شده‌اند، می‌توانند با استفاده از روغن آرگان این مزیت‌ها را دوباره به پوست بدن خود بازگردانند. از دیگر مزایای این روغن برای پوست، باید به آنتی‌اکسیدان بودن این روغن طبیعی اشاره کرد که باعث افزایش اکسیژن‌رسانی به سلول‌های پوستی می‌شود. افزایش اکسیژن در این سلول‌ها، رادیکال‌های آزاد را خنثی کرده و در نهایت موجب نرم شدن بافت پوست خواهد شد.

خواص روغن آرگان برای سلامتی

وجود اسیدهای چرب غیر اشباع در ساختار این روغن باعث شده است که برای سلامتی بسیار مفید باشد. تنظیم کردن کلسترول بدن و همچنین کاهش دادن فشار خون جزو مزیت‌های استفاده از این روغن برای سلامتی است. بهبود گردش خون و کاهش دادن ریسک بیماری‌های قلبی نیز از دیگر فواید این محصول هستند.

کاهش کلسترول

به دلیل وفور تری‌گلیسرید در این محصول، استفاده از آن کلسترول مضر خون را کاهش داده و کلسترول مفید را جایگزین آن می‌کند. این جابه‌جایی کلسترول‌های مفید و مضر با هم می‌تواند از تصلب شرایین، حمله قلبی، درد‌ ایسکمیک و سکته جلوگیری کند.

کمک به درمان سرطان

یکی دیگر از تاثیرات این روغن که باید به آن اشاره کرد، موثر بودن این محصول برای درمان سرطان است. ترمیم کردن آسیب‌های سلولی توسط این روغن، باعث می‌شود که سرعت رشد سلول‌های سرطانی کاهش پیدا کند. همچنین آرگان به طور خاص نرخ تقسیم سلولیِ سلول‌های سرطانی پروستات را کاهش می‌دهد.

بهبود دیابت

کاهش دادن مقاومت انسولین در افراد دیابتی یکی دیگر از خواص روغن آرگان است که به خصوص برای افرادِ دارای رژیم غذاییِ پر شکر، مفید است. با کاهش مقاومت انسولین افرادی که دچار دیابت هستند راحت‌تر می‌توانند این بیماری را کنترل کنند و همچنین کسانی که رژیم غذایی سرشار از شیرینی دارند می‌توانند با مصرف این روغن از تاثیرگذاری آن‌ها روی خون و افزایش قند آن جلوگیری کنند.

تقویت سیستم ایمنی

به دلیل وجود آنتی‌اکسیدان‌های قوی در روغن آرگان سیستم ایمنی بدن تقویت می‌شود و استحکام آن نیز افزایش خواهد یافت.

ضدِ التهاب‌های موضعی

فلانوئید موجود در این روغن طبیعی به عنوان یک عامل ضد التهاب عمل می‌کند. نحوه استفاده آن هم بدین شکل است که باید روغن را به صورت موضعی روی پوست ماساژ داد. این کار می‌تواند باعث برطرف شدن عارضه‌های پوستی‌ای مانند آبله‌مرغان و پسوریازیس شود.

بهبود گوارش

در شیره گوارشیِ موجود در معده، ماده‌ای به نام «پپسین» وجود دارد. پپسین یک آنزیم بسیار مهم است که در شیره گوارشی معده وجود دارد و کار آن این است که پروتئین‌های موجود در محصولات لبنی، تخم‌مرغ و گوشت را تجزیه کند. از جمله خواص روغن آرگان تقویت و افزایش غلظت این آنزیم است.

بهبود عملکرد کبد با استفاده از این روغن طبیعی

کبد به عنوان یکی از پیچیده‌ترین و حساس‌ترین اندام بدن دچار عارضه‌ها و بیماری‌های مختلفی می‌شود. طبق تحقیقات انجام شده هنگامی که از این روغن در رژیم غذایی افراد استفاده می‌شود بسیاری از مشکلات کبدی یا بروز پیدا نمی‌کنند یا در صورت بروز علائم آن‌ها کاهش پیدا می‌کند. یکی از دلایل این تاثیرگذاریِ مثبت روی کبد، وجود آنتی‌اکسیدان‌های قوی در ساختار این روغن است. آنتی‌اکسیدان‌ها رادیکال‌های آزاد را پاک‌سازی کرده و به عنوان محافظی برای سلول‌های کبدی عمل می‌کنند.

روغن آرگان

روغن آرگان چه تاثیری بر پوست و مو دارد؟

خواص زیبایی

علاوه بر فوایدی که این روغن برای سلامت بدن و تقویت سیستم ایمنی دارد، باید به خواص آن در زیبایی و پوست هم اشاره کرد.

جوان‌ساز و ضد پیری

وجود زیاد ویتامین «ای» در ساختار این روغن باعث می‌شود تبخیرِ رطوبت از لایه بیرونی پوست، کم‌تر شود. همچنین اسید‌های چربِ موجود در آن نیز باعث خواهد شد چین‌وچروک‌های پوست کاهش پیدا کرده و همچنین سلول‌های پوست را تثبیت خواهد کرد. همچنین اسیدهای چرب از تبخیر لایه بیرونی پوست نیز جلوگیری کرده و آن‌ها نیز موجب جوان‌سازی پوست می‌شوند.

محافظت از پوست

ماده‌ای به نام «کارتنوئید» که در ساختار این روغن وجود دارد باعث محافظت از پوست در مقابل اشعه ماورا بنفش خورشید می‌شود. همچنین استرول‌هایی که جزو ساختار تشکیل‌دهنده این روغن هستند هم به سوخت‌وسازهای سلول‌های پوست کمک کرده و برای کاهش التهاب پوست نیز کاربرد دارند. در ضمن استرول‌ها می‌توانند رطوبت پوست را نیز بازیابی کنند و باعث لطیف شدن، نرم شدن و مرطوب شدن آن شوند.

رفع علائم بارداری از پوست

یکی دیگر از خواص روغن آرگان برای زیبایی پوست برطرف کردن کشیدگی‌ها یا ترک‌های ناشی از بارداری در بانوان است. این ترک‌ها که به استرچ مارک معروف هستند بر اثر افزایش یا کاهش وزن‌های ناگهانی رخ داده و ظاهر پوست را نامطلوب جلوه می‌دهند. ویتامین ایِ موجود در روغن آرگان باعث می‌شود که این خطوط برطرف شوند.

همچنین در هنگام بارداری خانم‌ها می‌توانند قطراتی از این روغن طبیعی را به ران‌ها، شکم، دست‌ها و باسن ماساژ دهند تا به افزایش رطوبت در سطح پوست و سلول‌های این نواحی کمک کند. در ضمن اگر خانم‌ها از ماه پنجم به بعدِ بارداری این روغن را روی نقاط مذکور ماساژ دهند، ترک‌ها و کشیدگی‌های پوستی این نواحی بهبود پیدا می‌کنند.

درمان خشکی پوست

التیام دادن خشکی پوست و برطرف کردن این عارضه به وسیله ویتامین ای و چربی‌های غیر اشباع موجود در آن از فواید دیگر این محصول است.

مرطوب‌کننده لب‌ها

هنگامی که هوای محیط سرد و خشک شود، لب‌ها به سرعت خشک شده و ترک می‌خورند که این حالت در بسیاری از مواقع دردناک نیز هست. یکی از فواید استفاده از آرگان جلوگیری از بروز چنین اتفاقی است. این محصول باعث نرم و منعطف ماندن لب‌ها می‌شود. در ضمن می‌توان یک تا دو قطره از آن را برای خوشبو شدن به لب‌ها ماساژ داد.

ترمیم ناخن‌ها

ناخن‌ها می‌توانند بستر آماده‌ای برای رشد و تکثیر قارچ‌ها، باکتری‌ها و دیگر عوامل بیماری‌زا باشند. از آنجایی که یکی از خواص روغن آرگان ضد باکتری بودن آن است، می‌توان با استفاده از ‌آن از عفونت‌های رایج ناخن‌ها جلوگیری کرد. همچنین استفاده از این روغن می‌تواند باعث بهبود کیفیت و ظاهر ناخن نیز بشود.

سلامت مو

برای مرطوب ماندن موها می‌توان از این روغن استفاده کرد زیرا در ساختار آن اولئیک اسید و اسید لینولییک وجود دارد. این اسیدها علاوه بر مرطوب نگاه داشتن مو، موجب درخشش آن‌ها نیز می‌شوند. استفاده دیگری که از روغن آرگان می‌شود، صاف کردن موهای فرفری یا اصطلاحاً موهای وِز است. در ضمن اگر موی فرد در اثر استفاده از سشوار یا اتوی مو دچار سوختگی شده باشد، برای ترمیم آن‌ها می‌توان از این روغن طبیعی استفاده کرد. نحوه این کار نیز به این صورت است که می‌توان یک تا دو قطره از روغن را قبل و بعد از استفاده از این وسایل حالت‌دهنده، به موها آغشته کرده و ماساژ داد.

عملکرد بهتر

برای بهبود عملکرد این محصول می‌توان آن را با دیگر روغن‌های طبیعی ترکیب کرد و باعث بهبود عملکرد هر کدام از این محصولات شد. روغن‌هایی نظیر اسطوخودوس، کاملیا، درخت قلم، کوکویی و جوجوبا از جمله این محصولات طبیعی هستند که می‌توانند در صورت ترکیب شدن با روغن آرگان خواص این روغن طبیعی را تقویت کنند.

آیا روغن آرگان عوارض دارد؟

تاکنون در مورد استفاده از روغن آرگان عارضه‌ی خاص و خطرناکی گزارش نشده است ولی به ندرت، مواردی نظیر خارش پوست، پوسته‌پوسته شدن آن، تحریک پوست، قرمزی و واکنش آلرژیک پوست دیده شده است. همچنین سختی در تنفس نیز ممکن است برای معدودی از افراد به وقوع بپیوندد. بیشتر این علائم در اثر وجود «توکوفرول» موجود در این روغن به وجود می‌آیند. این ماده می‌تواند زمان خون‌ریزی در بدن را نیز افزایش دهد.

در صورتی که از مطالعه این مقاله رضایت داشته‌اید، به شما توصیه می‌کنیم که مقاله روغن زرده تخم مرغ چه خواصی دارد و کاربردهای آن چیست؟ را نیز مطالعه کنید.